Cara Praktikal Buat Duit Melalui Internet 
Teknik Buat Duit Yang Paling Mudah & Menguntungkan 
Bosan dan letih menghabiskan masa anda menghasilkan duit secara online melalui "program bijak" yang menjanjikan anda kaya dalam masa yang singkat? Oleh itu teruskan membaca, kerana saya akan tunjukkan kepada sesuatu yang mungkin anda sendiri tak percaya.


Mulakan Pencarian "Extra Income" Anda Sekarang!!!


Buat duit online - Kenapa perlu membazir duit membayar program buat duit online yang tak tahu hujung pangkalnya? atau masuk skim piramid yang mengkayakan orang atas jer..? sedangkan kita bertungkus lumus mencari ahli untuk mendapatkan komisyen entah berapa sen sangat...?

Banyak program buat duit online percuma yang boleh kita belajar. Tentu kita pernah dengar program PTC atau Pay To Click.. jom jengok2 bagimana program ini boleh menguntungkan kita.



"Bagaimana memperolehi wang dari internet dalam masa 30 saat menggunakan Teknik Simple, ringkas dan mudah"
TANPA PERLU SEBARANG MODAL!!!


.....Dan Ini Akan Membuatkan Akaun Bank Anda Dipenuhi Dengan Wang



!!!!!AMARAN!!!!!

Sekiranya anda ingin mencari wang menerusi pelaburan di Internet atau pun MLM...
Kami nasihatkan anda segera tinggalkan halaman web ini. 
Anda akan kecewa kerana website ini hanya akan memberikan panduan
cara bekerja dari rumah dan memperolehi pendapatan real
tetapi bukan untuk melabur wang... tidur... tunggu cukup 100 hari atau
setahun kemudian beroleh pendapatan 200% hingga 300 %.
Minta Maaf anda telah datang ke tempat yang salah.


Website ini hanya sesuai untuk individu yang sanggup mencurahkan sedikit masa
 dan berminat untuk belajar salah satu cara
memperolehi wang di internet dengan kaedah yang betul.


ADAKAN INI YANG ANDA IMPIKAN SELAMA INI!!


Daripada : Adnan Shamsudin
 
Kepada rakan-rakan semua,

"Saya minta anda untuk mengunci pintu anda...tutup telephone...matikan email dan messanger anda ...siapkan makanan kesukaan anda dan pelajari setiap kata - kata dalam halaman ini - karena ianya sangatlah PENTING !"

Apa yg akan saya ajarkan nanti adalah "Bagaimana" untuk mendapatkan wang tanpa mengeluarkan sebarang MODAL.

Tapi yg pertama anda harus yakin...

Kosongkan pikiran anda, Buka pikiran anda dan lupakan SEMUA HAL yang pernah kamu pelajari untuk mendapatkan uang......

Ini bukan gurauan!

Teruskan membaca.....

Kita mungkin kecewa dengan membeli ebook yang kononnya boleh membantu kita menjana wang ribuan bahkan jutaan ringgit dari internet, tapi kita gagal. Bukan salah buku itu, bagi saya mungkin kerana teknik itu tidak sesuai dengan kita atau pun kita tak bersungguh-sungguh melakukannya.
 
Jadi untuk mengubati kedukaan itu, saya berikan anda sesuatu yang realistik bagaimana menjana wang sampingan dari internet. Saya tak janjikan anda boleh mendapat puluhan ribu ringgit, tapi memadailah sebagai beginner atau newbie saya katakan yang anda boleh menjana sedikit wang sampingan dengan teknik ini.

Ayuh rehatkan minda anda SEBENTAR dari program affiliate, adsense atau pun mini site yang memerlukan anda bekerja agak keras untuk membawa traffic ke site anda yang saya kira agak memenatkan dan kadang mengecewakan.!
Tapi saya tetap katakan yang affiliate program tetap cara terbaik mendapatkan wang dari internet. Dengan lebih tepat lagi cara ini hanyalah cara sampingan untuk menambahkan pendapatan dari internet.

 
Paid-to-Click (PTC) program adalah salah satu program percuma di bawah kategori Get-Paid-To (GPT). Dalam gagasan GPT ada pelbagai cabang seperti Paid-to-Read (PTR), Paid-to-Send (PTS) dan lain-lain. Gagasan GPT ini banyak dinisbahkan kepada SCAM atau pun tipu. Banyak pihak mendakwa (berdasarkan pengetahuan dan pengalaman mereka) yang program seperti ini tidak pernah membayar dan hanya membuang masa kita! Pendapat ini ada benarnya.. Tapi bukan semuanya, jika anda pandai menilai, anda mampu membuat pendapatan sampingan yang lumayan darinya. Betul! Saya lampirkan bersama di dalam laman web ini bukti bayaran yang pernah diterima oleh salah beberapa rakan otai dalam bidang ini.
 
Perlu diingatkan yang PTC bukanlah program-program SCAM yang dominan seperti Autosurf, Pyramid System, Ponzi Scheme, Matrix ataupun Multi Level Marketing (MLM). Ianya jauh sekali program Skim Cepat Kaya seperti skim derma-menderma, Skim Pak Man Telo atau pun lain. Ianya adalah satu bisnes pengiklanan.. itu saja asasnya. Mungkin anda pernah kehilangan wang dengan menyertai skim yang saya sebutkan di atas, tapi tak mengapa, jadikan ia sebagai satu pengalaman yang berguna dalam usaha anda mencari wang dari internet.

Terlebih dahulu mari kita kenali dengan lebih dekat apa itu PTC. PTC adalah program di mana kita dibayar untuk klik (paid to click). Ya.. benar, kita dibayar untuk klik link tertentu. Itu saja. Saya cerakinkan konsepnya untuk lebih mudah.

Apa yang kita perlu buat?
 
Kita hanya perlu klik link iklan setiap hari. Jumlahnya terpulang kepada syarikat PTC itu sendiri. Secara kasarnya hanya dalam 7 iklan setiap hari. Ada yang mencecah sehingga 30 iklan
 
Apa yang kita klik?
 
Yang kita klik ialah link iklan. Link itu akan membawa kita ke laman web lain atau pun ke web-web jualan
 
Kenapa mereka bayar kita untuk klik?

Syarikat PTC dibayar oleh pemilik web atau pun affiliate marketer untuk membawa traffic (pengunjung) ke web mereka. Tanpa pengunjung, tiada web yang mampu membuat duit, tanpa pengunjung, tiada guna web dibangunkan.


Dari mana mereka dapat duit untuk bayar kita?
 
Syarikat PTC mengagihkan bayaran dari pengiklan untuk kita. Jadi sumber pendapatan mereka dari bayaran pengiklan di samping pendapatan lain seperti jualan referral, premium membership, jualan space untuk banner dan lain-lain aktiviti web monetizing


Berapa mereka bayar?


Terpulang, rate standard untuk 1 iklan anda klik ialah USD0.01. Ada yang membayar lebih, dan jika anda ahli premium bayaran akan digandakan


Kena bayar kan nak join?

Tak, keahlian percuma saja. Tak kena bayar?

Boleh kaya ke?

Soalan typikal Melayu.. teruskan membaca.
Sekiranya soalan itu diubah - mendapat pendapatan sampingan jawapannya YA dan saya akan tunjukkan sedikit sebanyak bagaimana anda boleh menjana dalam USD30 setiap hari dengan hanya satu PTC (saya telah lakukannya). Ada teman saya yang menjana lebih USD100 sehari dari satu PTC, tapi caranya sedikit gila atau terlalu berani. Tapi berbaloi untuknya! Nanti kita bincangkan caranya.. Secara amnya, PTC adalah satu servis. Terdapat beribu-ribu syarikat menawarkan servis PTC ini, tapi anda perlu bijak memilih. Banyak yang tipu. Salah jalan anda terlingkup!. Tak pe, saya tunjukkan jalannya. Mudah dan kurang risiko. Apa yang anda perlu ialah percaya dan bertindak!


Duit dari PTC Mustahil??

Sebelum kita pergi lagi jauh, meh kita warm-up skit!. Serius ke boleh buat duit dari PTC? Tapi banyak orang kata PTC program ni tipu, buang masa bahkan ada antara otai-otai IM Malaysia cakap jangan join PTC! Terpulang kepada anda sendiri. Anda baca, lihat, nilai dan fikir sendiri. Kadang-kadang kita susah nak percaya dengan apa orang kata sehingga lah kita rasa sendiri kan? Saya pun macam anda dulu.. haha

Sebagai ilustrasi, ini kiraan kasarnya >>>>>

<<<<< Sebagai ilustrasi, ini kiraan kasarnya >>>>>

* » Setiap KLIK berharga $ 0.01
* » Anda KILIK 20 iklan sehari = $0.20
* » 20 orang referrals nada juga mengklik 20 iklan sehari = $4.00
* » Income Sehari = $4.20
* » Income Mingguan = $29.40
* » Income Bulanan = $117.60 = RM404.33 (USD1 = 3.4382 MYR)

Tunggu dulu... itu baru dari satu program PTC yang anda JOIN ....
Bagaimana kalau anda mengikuti banyak program PTC?
Bagaimana kalau anda melakukan puluhan / ratusan klik per hari?
Bagaimana kalau anda punya puluhan / ratusan downline ?
Contoh dalam satu program anda mendapat $4 sehari saja. Jika anda mendaftar 25 program x $4 = $100 perhari anda dapat hanya dengan daftar PERCUMA, jika dalam 1 bulan maka 30 hari x $100 = $3000 (RM10,314.6) Wauu........ Dapat RM10,314.60  sebulan dengan hanya DAFTAR PERCUMA  PTC dan Klik Iklan , Bisa Beli Kenderaan, Rumah, Dan Buat Berangkat ke Tanah Suci, Amin!!
Bayangkan, berapa ribu US$ yang boleh anda raih!


INGAT ! Hanya perlukan 10 minit sehari per program!
20 halaman x 30 saat = 10 minit saja sehari per program!



Ok, ini dia sedikit bukti pendapatan sampingan dari beberapa PTC yang telah diperolehi oleh otai-otai yang telah lama berkecimpung dalam bidang ini;



Ek elah sikit je.. ye lah, kan saya kata pendapatan sampingan. Tapi kan, lebih baik dari tak dapat langsung betul tak? Anda tak perlu kerja keras pun nak dapat pendapatan sampingan macam ni. Tak payah pikir strategi macam nak gila untuk jual produk-produk affiliate. Anda habiskan buku ni, mesti boleh punya lah.! Ni ada lagi payment proof;


Yang ni banyak sikit. Tapi perlu diingat, itu semua dalam USD bukan dalam Ringgit Malaysia. Kalau tukar ke RM mahu RM600++ dengan satu PTC je. Tak cukup lagik?


Tak lah banyak sangat, tapi saya pasti cukup untuk bayar bil sana sini. Saya jelaskan sekali lagi, target kita nak cari pendapatan sampingan kan? Tapi ada jugak yang gila-gila buat duit dengan PTC ni. Contohnya ni screenshot akaun seorang teman saya, cuba tengok berapa dia buat?? Ni yang saya sebut awal-awal tadi, sehari dia dapat dalam USD100 dari satu PTC. Baru-baru ni Saudara Yazri @ Wong dapat payment ke akaun PayPal. Ini bukti darinya;


Ini pulak stat semasa (10 Julai 2008) dia dalam satu syarikat PTC, dah dapat lebih dari RM15k!!



Dia buat $4400++ dan cashout dalam masa yang singkat. Dalam RM12000 tuh. Memang tak kaya, tapi banyak duit tuh 12k.
 
Sorang lagi kenalan dari Singapura. Lain pulak kisahnya. Dia join PTC yang berlainan dari Saudara Wong. Dia orang Singapura, Kak Izah (dia belum kawin tau!). Kalau anda rajin sertai forum-forum PTC anda pasti jumpa nickname Izah, hah dia lah orang nya. Lihat pendapatannya dari satu syarikat PTC;


Dia buat berbelas ribu USD dari PTC!! Apasal tak percaya ka? Kalau convert jadi duit Malaysia, fuyyoh kaya.. Ahh cukup lah sikit-sikit. Kalau anda masih belum yakin, cukup lah sekadar di sini sahaja pembacaan anda.

Ayuh Kita MULAKAN!!


Bagaimana nak mula? 

1. Buka akaun Alertpay/PayPal
2. Pilih PTC
3. Daftar akaun PTC
4. Klik iklan yang diberikan
5. Rekrut referral untuk melipatgandakan pendapatan anda

Bagaimana mendapatkan referral?
1. Beli referral
2. Iklan referral link/banner anda
3. Buat blog
4. Referral exchange
5. Referral rewards
6. Ajak rakan-rakan Friendster, MySpace, Hi-5 etc
7. Sertai program internet untuk mendapatkan referral
 
Bagaimana nak pilih PTC?
1. Cari PTC yang dah lama
2. Banyak payment proof
3. Owner yang dikenali
4. Design layout yang menarik
5. Cari PTC yang ada support forum
6. Bertanya kepada mereka yang arif dan aktif dalam PTC
7. Semak SCAM list di blog http://muazhadi.blogspot.com

Jangan bimbang semua program PTC yang dicadangkan telah diiktiraf oleh Beenpaid.com

SETAI KAMI SEKARANG!!
IANYA PERCUMA...TANPA KELUAR MODAL